3mmc verslaving

3mmc

3MMC

3MMC, wat is het nou eigenlijk, ook wij stelde deze vraag aan onze patiënten? De volledige naam is 3-Methylmethcathinone, maar in de volksmond wordt deze afgekort met 3mmc. Volgens vele gebruikers kan dit middel vergeleken worden met dat van cocaïne. Ook voor deze Research Chemical zijn er inmiddels ook een aantal meldingen bij ons binnen gekomen dat deze designer drug ook een verslaafde werking heeft. Echter omdat de prijs van 3-MMC een stuk goedkoper is als Cocaïne, kopen mensen massaal 3-mmc. Onze patiënten noemden de webshop 4fmp.net als de shop waar zij hun aankopen deden. 3mmc kopen? dat is bij deze shop blijkbaar net zo eenvoudig als een bestelling bij een reguliere webshop.

In tegenstelling tot andere middelen brand 3mmc behoorlijk wanneer deze wordt gesnoven, noemen de ex-verslaafden. De werking is voor zeer vergelijkbaar alleen brand 3MMC meer bij inname via de neus. Ook het bijpak-effect is een stuk minder aanwezig. 3MMC kopen kan gemakkelijk op het web, en valt daarom ook in middel hoge risicoklasse voor (ex)verslaafde.

3MMC effecten

3MMC effecten kunnen per persoon verschillen. Wanneer de 3-MMC als designer drug wordt gebruikt zijn de meest voorkomende effecten:

  • 
 Veel energie
  • Meer zelf vertrouwen
  • Scherp
  • 
Feest gevoel
  • Je begint in een praat sfeer te komen
  • Tanden knarsen
  • Verhoogde hartslag
  • Verwijde pupillen
  • Droge mond

Achter deze aangename effecten van dit middel, schuilt hier dus ook het gevaar en maakt dit de kans op verslaving nog groter:

1. 3-MMC is makkelijk te verkrijgen

 2. 3MMC is een stuk goedkoper in vergelijking met de andere drug
3. Er zitten veel positieve effecten aan 3MMC en weinig negatieve effecten.

Ook zitten er natuurlijk een aantal nadelige effecten aan het gebruiken van de designer drug, 3MMC. Dat het bijvoorbeeld een aantasting heeft op jouw serotonine/Dopamine. Dit betekent dat jij de dagen na gebruik jezelf somber kan voelen. Want serotonine is het zo genoemde ‘gelukshormoon’ stofje dat in jouw hersenen zit. Ook het stofje Dopamine zorgt voor een positieve invloed op het dagelijkse leven. Wanneer dit stofje op is of te kort van is, kan dit nadelig gevolgen hebben. Doordat 3MMC de serotonine aantast, zal dit een impact kunnen hebben op jouw Sociale leven.

Tip:
Om een verslaving te voorkomen zorg ervoor dat jij dagelijkse een verantwoording hebt. Ook helpt het dat de 3-MMC enkel wordt gebruikt (het liefst natuurlijk helemaal niet) voor feestelijk doeleinden. Ook diend de 3MMC van zuivere kwaliteit te zijn, om het kans op ‘bij pakken’ te verkleinen.